Keder dit barn sig?

Der er stor forskel på børn. Nogle er rigtig gode til at underholde sig selv, mens andre hurtigt kommer til at kede sig eller gerne hele tiden vil lave noget sammen med forældrene. Men vi voksne skal så meget andet… Der skal ryddes op, gøres rent, vaskes tøj, laves mad og alt det andet. Den nemme løsning for rigtig mange bliver derfor film og fjernsyn, for det er let, og tegnefilm er der nok af. Det er bare ikke den løsning, der skal bruges konsekvent og hver eneste gang, for børn har brug for meget mere stimulering end det, fjernsynet kan give. Det kan endda være sundt at kede sig, for så skal børnene bruge deres fantasi og selv finde på noget at lave.

 

 

 

En god leg for rigtig mange børn er at klæde sig ud. De mest populære udklædninger er selvfølgelig prinsesser og superhelte, men alle former for udklædning kan være del af en leg. Om det så bare er med far og mors tøj fra klædeskabet. Der er oplagte tidspunkter, hvor udklædning nærmest er påkrævet som fastelavn og halloween, men det skal ikke forhindre jer I at lege udklædningslege hele året rundt. Mangler I inspiration og nye dragter, så kan I altid finde nogle halloween kostumer og makeup på partyking.dk. En god makeup understreger udklædningen og gør legen endnu sjovere. En god makeup er ikke giftig og kan nemt vaskes af med vand og sæbe bagefter, og det er altid sjovt at se, hvordan resultatet kommer til at se ud. Det er en leg i sig selv at klæde sig ud, men legen kan lige så meget være at blive til den person, børnene klæder sig ud som. Der findes rigtig meget udklædningstøj, så lad barnet bruge sin fantasi. Det er kun sundt for det, og så er det et af de bedste midler mod kedsomhed.

 

Må børnene aldrig kede sig?

 

 

 

Det er ikke ualmindeligt at høre sætninger og udsagn fra børn om, at de keder sig. Selvom de fleste børn har rigtig meget forskelligt legetøj, computerspil og andre muligheder, så kan de sagtens mangle inspiration her og nu til at finde på noget. Det nemme svar, der ofte kommer fra forældrene er, at så må de finde på noget. Det er bare ikke altid lige til for børnene. Andre forældre mener, at det så er deres pligt at underholde og finde på noget, selvom de så skal afbryde deres gøremål. Men som voksen er det en god idé at standse op og overveje, om Kedsomhed er sundt for der er ikke noget, der fremmer fantasien som kedsomhed. Du kan sagtens hjælpe til med en startidé og så skal børnene selv finde på resten. Du skal være engageret og selvfølgelig fortælle børnene, at du rigtig gerne vil vide, hvordan historien udvikler sig, eller at du kommer og deltager i legen, så snart det er muligt. Har du sagt det, så skal du også overholde det, for tillid er lige så vigtigt, som at finde på noget sjovt sammen.

mts_cool