Hårtransplantation for forældre

For mange kan den første tid med en lille ny være yderst stressende. Især hvis du er førstegangs forælder. Det kan til tider føles, som om mor er på grænsen til et nervøst sammenbrud, og far får brug for en hårtransplantation.

Udover ens energi niveau, er der også mange andre ting der ændrer sig når man bliver forældre. Vægten kan stige, man begynder at se fremskredne rynker og poser under øjnene, og hårgrænsen har også en tendens til at rykke sig.

En af de største årsager til tyndt hår, findes dog i generne. Dette er en faktor der desværre ikke kan gøres så meget ved. Arvelighed er den største faktor når det kommer til mandens hårtab, og gennemsnitsalderen er 25 år når de første måner begynder at skinne.

DHT. Den store synder

DHT er et hormon, der sikrer at ansigts, og kropshår vokser. Med alderen producerer mænd mindre testosteron, og dermed kan mængden af for forsvinde, eller som minimum tynde ud. DHT har den effekt at det krymper hårsækkene, og på den måde kvæler hårene, dette kan sammenlignes med rødderne på et træ. Jo mindre sækkene bliver jo tyndere og kortere bliver hårene.

Men udover DHT er der også andre faktorer der kan påvirke din hårvækst. Den mest almenkendte er selvfølgelig sygdom, men mangel på vitaminer og intensiv stress, dårlig kost, og hormonforstyrrelser spiller også alle ind. Dette gør sig også gældende ved kvinder, der også kan opleve hårtab. Især under graviditeten, og lige efter.

Hvorfor hjælper hårtransplantation?

Hårtransplantation er egentlig bare en “omrokering” af dine hår. Ofte bliver hårene taget fra nakken eller brystet, og lagt ind under huden. På den måde kommer de ud som alt andet hår, hvilket gør det ser helt ægte ud. Ydermere kan du få transplanteret hår både til øjenbryn, hovedet, skæg og endda i ar, så du igen ser ung og frisk ud.

Ved en hårtransplantation tager man hele hårsækken med, derfor vil hårene heller ikke vokse ud på samme måde fra donationsområdet. Men hårene bliver taget fra et større område, så det er svært at se på sigt.

Man skal helst forvente 2-3 ugers helingsproces, men rigtig mange har været rigtig glade for den proces, og resultaterne taler for sig selv.

Hvad siger patienterne om resultatet?

Alt i alt ses en stor tilfredshed blandt patienterne. Flere ytrer at de har fået deres selvtillid igen. Nogen mener endda de ser mere friske og soignerede ud, og at de også bliver behandlet anderledes.

Det er endog blevet muligt at forene behandlingen med en rejse, så man kan få en oplevelse ud af det, samt flere steder spare yderligere på behandlingen.

Så selvom den gennemsnitlige dansker efterhånden er oppe i årene når familien skal udvides, er der ingen grund til allerede at se gammel ud. Mulighederne for hårtransplantationer er stødt voksende. Der er stadig rig mulighed for, at ligne en frisk ung mand, selv efter uger uden søvn og en lille baby på armen.

mts_cool