Indret børneværelset med smarte tæpper

Skal I være forældre, så gør I jer sikkert en masse tanker om, hvordan jeres barns værelse skal indrettes. Kender I barnets køn allerede før fødslen, så kan I bruge ventetiden på at indrette et børneværelse, så det står klar, når den lille ankommer.

Hvilken stil skal I vælge?

Når I skal vælge møbler, så kan I gå efter et klassisk hvidt møblement, som passer til både drenge og piger. En hvid tremmeseng, vugge, puslebord og legemøbler passer fx til et grå tæppe med børnemotiver, og I kan ligeledes vælge lyse farver på væggen. Så får barnet et lyst, skandinavisk rum at lege i, og så kan barnets farverige legetøj give rummet kulør. Men I kan også vælge at gå den modsatte vej og vælge møbler i stærke farver, ligesom gardiner og tapeter også fås i et væld af farver.

Leg på tæppet

Børn elsker at lege på gulvet, hvor der ofte er mere plads end på et bord. Derfor er det ideelt med tæpper på gulvet. Tæpper til børneværelset kan være ensfarvede, eller de kan have forskellige motiver med fx raketter eller bamser. Børnetæpper kan også have tal eller bogstaver, så barnet kan lære at tælle og lære alfabetet. Eller tæppet kan have vejbaner som motiv, så barnet kan lege med sine biler på tæppet. Tæpper kan være bløde at sidde på, eller de kan være hårde, så man barnet bedre kan kravle rundt på dem og lege. I kan fx vælge at lægge nogle forskellige tæpper på barnets værelse, så barnet har noget at vælge imellem, alt efter hvilken leg barnet leger.

Tæpper skåner gulve

Tæpperne skåner gulvene, når barnet kører rundt med sit legetøj. Dermed kan man forebygge ridser på trægulve. Tæpper kan også lægges under børnemøbler som borde og stole, så man undgår ridser eller undgår at det larmer, når barnet flytter rundt på møblerne. Tæpper virker nemlig også støjdæmpende, når barnet leger, og det vil jeres underbo – hvis I har sådan én – helt sikkert sætte pris på.

Modefarver til børneværelset

Vil I gerne vide, hvilke modefarver der er oppe i tiden, så kan I finde mere inspiration på nettet. Men klassiske farver som hvid og grå går aldrig af mode og kan nemt passe ind på alle typer af børneværelser. Hvid og grå kan også sagtens kombineres med andre farver. Køber I hvide børnemøbler og grå tæpper, så kan møblementet anvendes til flere af jeres børn. Så er det blot farven på væggen, gardinerne og legetøjet, der måske skal udskiftes for, at jeres barn får netop til værelse, som passer til ham eller hende.

mts_cool