Nyd sommerferien uden stress

Snart er det sommerferie, og både voksne og børn glæder sig til et længere pusterum fra en travl hverdag. Som forælder vil du gerne give dit barn en god sommerferie, men dine erfaringer fra tidligere år er måske, at det som skulle have været en ideel sommerferie, endte med at blive konfliktfyldt og stressende. Ofte har vi alt for store forventninger til sommerferien, fordi det også er en tid, hvor der skal kompenseres for alt det, som vi ikke har nået i hverdagen.

Samvær med velkendte regler

Giv alle i familien lidt tid til at vænne sig til den nye rytme, og hold fast i de regler, som familien har i hverdagen. Hvis børnene i ferien får alt for frie rammer, kan det skabe forvirring og konflikter, og det kan også gøre det vanskeligere at vende tilbage til en normal hverdag med faste spisetider og sengetider efter ferien.

Hyg jer med nye aktiviteter

I ferien har I mulighed for at lave ting sammen, som I ellers ikke gør i hverdagen. Både far og mor har mere tid og overskud, og børnene nyder at få forældrenes fulde opmærksomhed og lave aktiviteter sammen, uanset om det er at bade på stranden, spille fodbold på græsplænen eller lave mad sammen.

Overfyld ikke kalenderen

Lad være med at overfylde kalenderen med aktiviteter, der overstimulerer børnene eller jer selv, for så får ingen af jer slappet af. Hele pointen med ferie er, at der skal være tid til at slappe af og få ladet batterierne op. Giv børnene mulighed for at lege selv. Det kan være sundt at kede sig, for så må børnene selv bruge fantasien og opfinde lege. Andre dage kan I f.eks. tage på arrangerede udflugter til Tivoli, Lalandia eller køre en tur i skoven. I kan finde ideer til aktiviteter her:

mts_cool