Skab en hyggelig stund omkring middagsbordet

Mange børnefamilier er stressede i hverdagen, og det påvirker børnene, når der skal spises aftensmad. Nogle børn reagerer ved at nægte at spise forskellige fødevarer, og så bliver de kaldt kræsne. Vil du gerne undgå, at måltiderne ender i en magtkamp, så får du her et par gode råd.

Lad børnene hjælpe med maden

Tag dine børn med i køkkenet og lad dem hjælpe til med madlavningen. Ja. det er mere besværligt og tager længere tid at tilberede aftensmaden, når poderne er med. Men de fleste børn vil gerne hjælpe til med maden, og så ser de også, hvad der bliver puttet i gryden. Når de kender til råvarerne og tilberedningen, så vil de være mere tilbøjelige til at spise maden, når den bliver serveret. For så har de jo selv været med til at lave den. Server maden på tallerkenen, så den ser indbydende ud. Det samme gælder i øvrigt også dit barns madpakke: https://politiken.dk/mad/art5614208/Fem-r%C3%A5d-der-f%C3%A5r-dine-b%C3%B8rn-til-at-spise-madpakken, for den skal også være indbydende, hvis du vil have barnet til at spise den.

Undgå diskussioner eller pres

Det er ikke omkring middagsbordet, at man som forældre skal sidde og diskutere eller være uenige, for det påvirker børnene negativt. I stedet skal man prøve at skabe en afslappende atmosfære, hvor man taler sammen om positive ting. Lad barnet smage nye fødevarer og vis barnet, at det er ok, hvis der er bestemte fødevarer, som det ikke kan lide her og nu. Det kan være om et halvt år, at det ændrer sig. Hvis der er mad, som barnet ikke kan lide, så prøv at opfordre barnet til at spise noget andet på tallerkenen. Jo mere, du presser barnet til at spise bestemte fødevarer, jo mere modstand vil du møde. Vær selv et godt eksempel og spis det, der ligger på din egen tallerken. Børn vil ofte kopiere deres forældre og gøre det samme.

mts_cool