Sov hver for sig og få sovet ud

Med småbørn i familien er det nærmest en naturlov, at forældrene er i søvnunderskud. Fra dag et er det en udfordring at få sovet, når man har en baby, der kræver omsorg og pleje, og for de fleste par kan det nemt ende i skænderier, når man får sovet alt for lidt, og man måske selv synes, at man har stået op om natten flere gange end sin partner.

Udlign søvnunderskuddet ved at sove i to rum

En god løsning på problemet kan være, at I vælger at sove hver for sig, mens børnene er små. Dermed kan I skiftes til at være den, der står op om natten, og den der får sin nattesøvn i fred. På den måde er der mulighed for at få sovet igennem nogle nætter, og dermed få ladet batterierne op igen. For ammende mødre kan det måske være svært at opgive amningen og lade far give barnet sutteflaske om natten de dage, hvor det er ham, der står op om natten, men til gengæld får mor sovet igennem og kan bedre være en konstruktiv mor dagen efter.

Parholdet skal stadig plejes

Nybagte forældre kan godt blive chokerede over, hvor meget et lille barns behov fylder, og de vil opleve, at parforholdet og deres egne behov bliver sat i baggrunden. Så ideen om at sove hver for sig kan måske skabe bekymring for, at parforholdet og sexlivet helt forsvinder. Det skal forældre dog ikke være så bekymrede for. Man kan sagtens indrette en hverdag, hvor man ligger sammen om aftenen på sofaen eller i sengen og holder om hinanden, kysser eller har sex, og bagefter sover hver for sig. Dermed får man stadig plejet parforholdet, og man undgår, at søvnmangel hos

begge parter skaber større kriser i parforholdet. Lad jer f.eks. inspirere her:

mts_cool