6 tips til et godt parforhold

Et godt parforhold kræver arbejde, og der vil altid være op- og nedture, men med hårdt arbejde og en god portion ærlig kommunikation, så bliver det nemmere at være glad i et forhold – selv gennem de svære tider.

Brug tid sammen

Det lyder måske rimelig simpelt, men det handler om at bruge kvalitetstid sammen og ikke lade sig forstyrre af telefoner og TV. Brug tid sammen, hvor i kaster jeres tanker om livets udfordringer og arbejde langt væk. Fokuser i stedet på jeres partner og hvad de siger, og koncentrer jer om virkelig at lytte efter. Tid sammen, hvor man virkelig lytter efter og snakker, er rigtig værdifuldt for et parforhold, og man vil føle, at man kommer sin partner nærmere.

Tag en pause i skænderiet

Nogle gange kan et skænderi hurtigt udvikle sig til noget, som ingen ønsker, og så bliver der måske sagt nogle ting, man ikke kan tage tilbage. Derfor kan det være rigtig fornuftigt, hvis man vælger at tage en pause og lige give hjernen lidt ro og tid til at tænke, inden man forsætter og færdiggør diskussionen. Dog er det vigtigt at færdiggøre diskussionen, og det kan være en god idé at blive enige om at tage en pause og så færdiggøre diskussionen om 20 minutter eller i morgen klokken 10.

Du skal forstå – ikke nødvendigvis være enig

Det er okay at have forskellige holdninger og meninger. Måske har din partner gjort noget, du ikke syntes var okay, og du vil aldrig give ham eller hun ret i, at det er okay. Prøv at i stedet at forstå hvorfor, så bliver det lidt nemmere at overkomme problemet.

Få en fælles hobby

Selv om i begge godt kan lide at se Game of Thrones, så er det stadig en rigtig god idé at lave noget andet sammen. Ved at bruge tid sammen vil I ikke blot opleve at komme hinanden nærmere, men I vil også have en fælles interesse, I kan snakke om. Om det handler om at male modelfly eller løbetræning, så kan I nu snakke om relaterede emner som de nye løbesko fra ecco for eksempel.

Undgå trivielle samtaler

Det første spørgsmål, vi ofte stiller vores partner efter arbejde er den klassiske “hvordan var din dag?”, hvor det gængse svar ofte er “fint” eller “okay”. Du kan med stor fordel stille et lidt mere dybdegående spørgsmål som “var der noget som fik dig til at grine i dag?”. Så har man allerede lagt grunden til en mere dyb samtale.

Sig det som det er

Det er rigtig svært at læse andres tanker, og din partner vil gøre rigtig meget for at tilfredsstille dig, men hvis du ikke siger, hvad det er du ønsker, så bliver det altså rigtigt svært. Så i stedet for at være irriteret over noget i flere uger, inden det ender i skænderi, hvor du endelig siger hvad du mener, så hav en god voksen samtale hvor I kan snakke om hvad end problemet er og sammen finde en løsning.

mts_cool