Få gang i amningen med det samme

Amning er et emne, som naturligt nok optager mange gravide kvinder. Flertallet vil gerne amme deres børn, men der er også dem, som foretrækker at give barnet flaske med modermælkserstatning, enten fordi de ikke har mælk nok, eller fordi de synes, det er nemmere.

Amning fra første time efter fødslen

Det kræver en indsats at få gang i amningen, og det begynder allerede lige efter fødslen, når du får din baby op på brystet. Barnet vil instinktivt lede efter brystet, og der er vigtige stoffer i råmælken – den første modermælk – som er godt for barnet at få. Har du problemer med at få gang i amningen, kan du få hjælp til det på sygehuset, så du og barnet får en amme-rutine, inden I bliver sendt hjem. Fødeafdelingen er dog generelt set underbemandede i Danmark, hvilket kan gøre nybagte mødre usikre på amningen, hvis de ikke får den støtte, de har brug for.

Nærhed under amningen

Når du ammer barnet, opstår der også en nærhed og tryghed, som barnet har brug for at mærke. Er du i tvivl om, hvorvidt du har mælk nok og barnet bliver mæt, så kan du tjekke barnets ble og se, hvor ofte det tisser. Barnet skal selvfølgelig også tage på i vægt, og det kan du bl.a. tale med hjemmesundhedsplejersken om. Du kan godt forsøge at køre efter et fast ammeskema, men nogle børn passer ikke rigtig ind i det skema, og så er det bedre at lytte til, hvornår barnet er sultent. Læg barnet ofte til brystet og tilbyd det mælk. Til gengæld råder jordemødre til, at ammende mødre skal gemme mobiltelefonen væk, fordi sms’er og sociale medier fjerner moderens fokus fra amningen. Det er forskelligt, hvor lang ammeperioden er. Nogle mødre ammer kun i 3-4 måneder, men den officielle anbefaling er, at man fuldammer i 6 måneder, fordi det reducerer risikoen for infektion for infektioner hos barnet. Nogle mødre ammer deres børn i flere år. Det er en individuel beslutning.

Få brystimplantater

Men når du en dag er færdig med at amme, og der ikke længere er mælk i dine bryster, kan det godt være, at de ser lidt ”trætte ud” og hænger. Hvis du ønsker det, kan du få indsat brystimplantater hos Motiva, og dermed får dine bryster et flot løft, der også giver selvværdet et boost. Du kan i øvrigt godt amme, selvom du har fået brystforstørrelse, og det er jo meget godt at vide, hvis du skal amme flere børn i fremtiden.

mts_cool