Fordele ved børneyoga

Der er flere gode grunde til, at dit barn har godt af yoga. Faktisk bliver [yoga for børn: https://www.dr.dk/nyheder/kultur/tro/ny-tendens-yoga-boern-bliver-mere-populaert mere] og mere populært i Danmark og i denne artikel kan du læse om, hvorfor børn kan nyde gavn af det.

Yoga i flere og flere børnehaver

Børn kan få mere overskud, og der kan være færre konflikter, når børn dyrker yoga i børnehaven.

Børn kan komme mere i balance med sig selv, og det kan føre til, at de bedre kan overskue at kommunikere med de andre børn om, hvorvidt de har lyst til at lege eller om de foretrækker at være alene.

Barnet lærer at koncentrere sig

Det kan virke pudsigt, at børn kan forbedre deres skolegang ved at dyrke yoga, men det kan de. De børn, som dyrker yoga, vil lære forskellige åndedrætsteknikker samt visualiseringer af et bredt udvalg af stillinger.

Det kan bidrage til, at barnet bliver bedre til at finde indre ro og at koncentrere sig. Barnet kan takket været yoga lære at være bedre til at være stille og at holde styr på tankerne. På samme tid lærer de at udelukke unødvendige forstyrrelser, og det kan føre til, at barnet bliver mere opmærksomt. Alle disse ting kan være med til at forbedre barnets indlæringsevne, og det kan forhåbentligt bidrage til at hun eller hun vil have det nemmere i skolen.

Bedre sprogudvikling

Faktisk kan yoga også hjælpe med at styrke barnets sproglige udvikling, da yoga byder på fortællinger, chanting og lyde. Derfor har yoga en positiv indflydelse på barnets sproglige udvikling.

Bedre kropsholdning

Når børn træner yoga med udstyr fra fx Gorilla sports kan de forbedre deres kropsholdning. Når børnene træner yoga styrker de deres rygsøjle, og det kan fremme deres kropsholdning, og det byder på mange flere fordele.

En korrekt kropsholdning kan føre til en bedre blodcirkulation og blodgennemstrømning og endda en bedre lungekapacitet.

Derudover er det også sundt, at børnene lærer at have en korrekt kropsholdning i en ung alder, da det forhåbentligt kan bidrage til, at de ikke oplever problemer med ryggen, når de bliver voksne.

Større smidighed og styrke

Ligesom voksne kan børn også forbedre såvel sin styrke som smidighed, når de dyrker yoga. De forskellige øvelser i yoga bidrager til at opbygge og at styrke musklerne i kroppen, og på samme tid er det også med til at massere de indre organer. Derudover bliver kroppens led også mere bøjelige.

Alt dette er godt at lære i en tidlig alder, da de fleste voksne kender til fornemmelsen af, at vi bliver mindre og mindre smidige. Men dette gælder ikke kun voksne. Faktisk kan børn i 10-12 års alderen begynde at blive mindre smidige og fleksible. Derfor er det positivt, at yogaen er med til at hjælpe barnet med at bevare sin smidighed.

mts_cool