Ideer til indretning af børneværelset

Mangler du inspiration til indretning af børneværelset for din søn eller datter? I denne artikel får du ideer til, hvordan du kan opmuntre barnet til såvel oprydning som fantasi med den rette indretning.

Skab fantasifulde vægge i børneværelset

Du kan vælge at indrette børneværelset med dekoration, som motiverer børnene til leg og fantasi. Det er på mode at skabe flotte billedvægge med en kombination af forskellige plakater, og den ide kan du sagtens bruge til børneværelset.

Vælg en kombinationer af fine børneplakater, og hæng dem op i flotte rammer til et sjovt og finurligt børneværelse. Tøv ikke med at vælge forskellige farver på såvel plakaterne, som på rammerne. Det handler om at tænke i de kreative baner.

Involver børnene i indretningen

Det er naturligvis vigtigt at involvere børnene i indretningen af børneværelset. Spørg ind til hvad din dreng eller datter drømmer om til sit værelse. Måske er barnet vild med prinsesser? Måske er inspirationen et piratskab? Eller hvad med indianerne? Måske skal der placeres et indendørs telt i børneværelset. Kun fantasien sætter grænserne.

Tænk også praktisk

Det er naturligvis også vigtigt at tænke i praktiske baner, når I indretter børneværelset. Hvis I har travlt i hverdagen, og ønsker at opmuntre børnene til at bidrage til oprydningen, kan vi komme med to gode råd. Sørg for at placere gennemsigtige kasser i øjnehøjde.

Det er vigtigt, at der er tale om gennemsigtige kasser, så barnet nemt kan se, hvad der er i kasserne, og det gør det også nemmere for barnet at lægge fx legetøjet tilbage på sin plads. Derudover er det naturligvis vigtigt, at det placere det i øjnehøjde for barnet, så han eller hun kan både se og nå.

mts_cool